logo
 

F1-race in Monza in gevaar?

14 juli 2012 — Volgens sommigen staat Monza ter discussie. De veiligheid en faciliteiten zouden niet goed genoeg zijn, maar Bernie Ecclestone verzekert ons dat Monza op de F1-kalender blijft.

image

Monza dat van de F1-kalender vliegt, ik zou er alvast geen geld op durven inzetten. Net als dat ik ook geen geld zou inzetten op het verdwijnen van Monaco van de F1-kalender. Monza is immers een certitude op de F1-kalender. Het hart van elke tifosi klopt net dat ietsje sneller wanneer hij de naam nog maar leest, laat staan wanneer hij op het circuit arriveert. Geen haar op ons hoofd, of op dat van bernie Ecclestone, dat eraan denkt om Monza van de F1-kalender te halen.

In Mei ontstond er echter heel wat commotie over de toestand waarin het circuit zich bevindt alsook over de veiligheid op en rondom het circuit. Er was toen immers een Superbike-race die afgebroken moest worden omwille van problemen met het circuit. Door de hevige regen stond een groot deel van het circuit onder water en waren de omstandigheden te slecht om de race verder te laten doorgaan.

Na een onderzoek is gebleken dat de uitbaters en de veiligheidsverantwoordelijken ernstige tekortkomingen van het circuit niet gemeld hebben en dus doelbewust verzwegen. Ook bij de asfaltering van het circuit zou er met enkele vereisten geen rekening zijn gehouden waardoor de afwatering van het circuit tekort schiet.

Op het circuit van Monza mogen geen races met moto’s meer gehouden worden en dit omwille van diverse veiligheidsproblemen. Ondanks dat zal de F1-race op 9 september gewoon zoals gepland doorgaan.

“Er zijn geen problemen met het circuit van Monza,” zei Bernie Ecclestone tegenover Gazzetta dello Sport. Volgens Bernie Ecclestone kan alles dan ook gewoon doorgaan.

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België