logo
 

F1-race in New York in gevaar?

30 mei 2012 — Normaal gesproken moet er volgend jaar voor het eerst een grote prijs Formule 1 plaatsvinden in New York. De voorbije maanden is er echter onzekerheid ontstaan over de organisatie van de race.

Het was al jarenlang een droom van Bernie Ecclestone om een F1-race te organiseren nabij New York. Ecclestone droomde ervan om F1-bolides op het tv-sherm te zien racen met in de achtergrond de wereldberoemde skyline van New York. Volgend jaar zou het zover moeten zijn maar Ecclestone laat weten dat het nog niet honderd procent zeker is dat de race in 2013 kan doorgaan.

“Ik weet niet of het zal doorgaan. Ik hoop dat alles in orde zal zijn. Ze zijn intern enkele financiële details aan het regelen. Indien ze klaar zijn voor 2013 dan zal de race doorgaan,” aldus Bernie Ecclestone.

Volgens Bernie Ecclestone zouden de organisatoren enkele belangrijke deadlines gemist hebben.

“We wachten op de goedkeuring van enkele onderdelen van de overeenkomst. Ze zijn te laat,” liet Ecclestone verstaan.

Normaal gesproken worden er steeds boeteclausules in een overeenkomst gehanteerd, maar het is maar de vraag of Bernie Ecclestone deze ook wil verzilveren. Ecclestone is immers al meer dan veertig jaar bezig om een F1-race in New York georganiseerd te krijgen.

Een woordvoerder van de organisatoren weerlegt de uitlatingen van Bernie Ecclestone: “We geven geen commentaar over de details van onze overeenkomst met de Formule 1. We zijn echter op schema om in juni 2013 een F1-race te organiseren. Ook de bouw van de faciliteiten verloopt volgens plan.”

“We hebben er alle vertrouwen in dat de Grote Prijs van Amerika een schitterend evenement zal worden,” besluit de woordvoerder.

Hieronder ook nog een video met een reportage over waar de F1-bolides zullen rijden, wat het uitzicht is en hoe de plaatselijke bevolking reageert op het nieuws dat er een F1-race zal plaatsvinden.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België