F1-race op Nürburgring bedreigd door faillissement

19 juli 2012 — De Nürburgring is failliet, dat liet Kurt Beck, de minister-president van Rheinland-Pfalz, gisteren weten tijdens een persconferentie.

image

De Duitse deelstaat Rheinland-Pfalz is voor 90 procent eigenaar van de Nürbrugring. In 2009 werd de Nürburgring nog grondig onder handen genomen en werden er ingrijpende wijzigingen aan het circuit gedaan.

Het circuit zou tegen een schuldenberg aankijken van zo’n 300 miljoen euro en het kan haar schulden niet meer aflossen. In een laatste reddingspoging trachtte men op bij de Europese Unie zo’n 13 miljoen euro Europese steun te verkrijgen maar die werd geweigerd. Volgens de minister-president van Rheinland-Pfalz was enkel een faillissement vervolgens nog mogelijk.

Het faillissement kan grote gevolgen hebben voor de organsiatie van de GP van Duitsland. Die wordt sinds 2008 afwisselend op de Nürbrugring en de Hockenheimring georganiseerd. De GP van Duitsland van komend weekend vindt plaats op de Hockenheimring maar volgend jaar moesten er normaal gesproken opnieuw F1-bolides over de Nürburgring moeten scheuren.

Er heerst nu echter heel wat onduidelijkheid en het is dan ook maar de vraag of de Nürbrugring volgend jaar het F1-circus zal kunnen verwelkomen. Ook een GP van Duitsland volgend jaar op de Hockenheimring is geen zekerheid. Het circuit had in het verleden immers aangegeven dat het niet meer in staat is om jaarlijks een F1-race te organiseren.

Georg Seller, de grote baas van de Hockenheimring, liet wel reeds verstaan dat men wil bekijken of het mogelijk is om jaarlijks de GP van Duitsland opnieuw te organiseren. Wel zouden er dan goede financiële afspraken moeten gemaakt worden.

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België