“F1-races Azerbeidzjan, Singapore en Japan geannuleerd”

10 juni 2020 — Liberty Media is nog volop bezig met het samenstellen van de F1-kalender 2020 maar volgens een Italiaanse journalist zouden de races in Azerbeidzjan, Singapore en Japan niet doorgaan.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door FORMULA 1 SINGAPORE GRAND PRIX (@f1nightrace) op

Voorlopig zijn alleen de eerste acht races van de nieuwe F1-kalender 2020 bekend. Het zijn allemaal Europese races die zonder publiek verreden zullen worden maar wat volgt daarna?

Daarover zijn er heel wat speculaties en geruchten. Liberty Media zou tegen eind juni de volgende races op de F1-kalender willen concretiseren. In afwachting daarvan bereikt ons alvast een interessant bericht van journalist Andrea Cremonesi van het Italiaanse ‘La Gazzetta dello Sport’.

Volgens Andrea Cremonesi zouden de races in Azerbeidzjan, Singapore en Japan geannuleerd worden.

“In de loop van de komende dagen, zo niet uren, zal de officiële bevestiging van de annulering van de race in Baku volgen,” aldus Cremonesi.

“Hetzelfde geldt ook voor Singapore en Japan, waar de Olympische Spelen al naar 2021 uitgesteld werden.”

Singapore en Azerbeidzjan zijn stratencircuits en al eerder liet sportief directeur Ross Brawn weten dat stratencircuits vanuit logistiek perspectief een enorme uitdaging vormen. Dat de race in Japan geannuleerd wordt is ook niet geheel verrassend aangezien het land ook andere grote sportevenementen heeft uitgesteld of geannuleerd.

Ook de GP van Vietnam zou hoogst onzeker zijn, net als de GP van Brazilië. Volgens Cremonesi zouden de races in de Verenigde Staten en Mexico wel kans maken om op de F1-kalender te staan.

-CYBER MONDAY: Profiteer nog snel van grote kortingen!!!

 Sint 2020 Sint 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België