F1-reglement 2017 wordt deze maand definitief vastgelegd

03 februari 2016 — De teambazen hebben beloofd dat het reglement voor het F1-seizoen 2017 tegen eind deze maand definitief vastgelegd wordt.


Aan het F1-reglement 2017 wordt nog steeds gesleuteld en dat zorgt bij de kleinere teams voor de nodige problemen (Lees: Late beslissing F1-reglement 2017: “Kleine teams komen in de problemen”). Volgens Autosport hebben de teambazen nu echter beloofd dat het F1-reglement tegen uiterlijk eind deze maand definitief wordt vastgelegd.

In Milaan hield bandenleverancier Pirelli een bijeenkomst om onder meer te praten over het F1-reglement voor 2017. Pirelli wou met de vergadering enkele oplossingen uitwerken voor problemen waarmee de Formule 1 momenteel geconfronteerd wordt.

Uiteraard waren F1-baas Bernie Ecclestone en FIA-president Jean Todt aanwezig. Pirelli had echter laten weten dat alle teams en rijders welkom waren. Heel wat teambazen en rijders waren dan ook aanwezig, waaronder Sebastian Vettel, Nico Rosberg, Felipe Massa en Valtteri Bottas.

Een van de belangrijkste agendapunten waren uiteraard de banden die Pirelli tegen het seizoen 2017 moet voorzien. De piloten willen banden waarop meer gepusht kan worden en die minder snel slijten. Pirelli wil dan weer een uitgebreid testprogramma waarmee het de banden voor 2017 kan testen.

Volgens Autosport was de bijeenkomst van Pirelli zeker en vast de moeite. Dat blijkt uit het feit dat vorige week vrijdag er ook een meeting was van technisch personeel van de F1-teams alsook Charlie Whiting van de FIA. Volgens Autosport werd tijdens die vergadering zelfs gevraagd om de ingrijpende reglementswijzigingen uit te stellen tot 2018.

Na de vergadering van Pirelli zouden de F1-teambazen echter overeengekomen zijn dat nog deze maand het F1-reglement 2017 definitief wordt vastgelegd. De gesprekken verliepen dan ook onder een constructieve sfeer, al werd er nu dus nog niets definitief beslist.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: FIA

Speel mee met het Grand Prix de Monaco Spel 2018. Win minimaal 400 Euro aan prijzen! ​

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië