F1-seizoen 2016 begint pas in april

29 april 2015 — De GP van Australië zal ook in 2016 het F1-seizoen op gang trekken. Opmerkelijker is echter dat het F1-seizoen 2016 pas in april begint.


De voorbije jaren ging het F1-seizoen bijna altijd van start in Melbourne. Maart was na een lange winterpauze dan ook steeds de maand waarnaar de F1-fans reikhalzend uitkeken. In 2016 zullen de F1-fans echter even langer moeten wachten alvorens ze opnieuw de lichten uit zien gaan voor de start van de eerste race van het nieuwe F1-seizoen.

De GP van Australië, die opnieuw georganiseerd wordt in Albert park (Melbourne), zal immers plaatsvinden op 3 april 2016, zo laten de organisatoren van de F1-race weten. Het is nog maar één keer voorgevallen dat de GP van Australië plaatsvond in april. In 2006 werd de F1-race verschoven naar 2 april om zo de concurrentie met de Commonwealth Games uit de weg te gaan.

In 2016 gaat de F1-kalender dus iets later van start, maar het einde van de F1-kalender is nog steeds voorzien voor november. Dat zorgt er uiteraard voor dat de races dichter op elkaar zullen liggen. De race zal plaatsvinden na het invoeren van de zomertijd, waardoor de race iets eerder gedurende de dag zal plaatsvinden.

“Het is fantastisch dat Melbourne opnieuw de openingsrace van het nieuwe F1-seizoen mag organiseren. De voorbije twintig jaar is Melbourne synoniem geworden met de start van het nieuwe F1-seizoen en we kijken er naar uit om de F1-teams en racepiloten opnieuw in onze fantastische stad te mogen verwelkomen,” aldus Andrew Westacott.

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België