logo
 

F1 Strategy Group blokkeert terugkeer Marussia naar de Formule 1

06 februari 2015 — Het ziet er naar uit dat ook Marussia niet zal terugkeren naar de startgrid van de Formule 1.


Eerder deze week kwam er nog het bericht dat de kans groot was dat Marussia zou kunnen terugkeren naar de Formule 1. Er zou immers een geldschieter gevonden zijn voor de renstal, maar de mogelijke terugkeer van de renstal lijkt nu verhinderd te worden door een stemming in de F1 Strategy Group.

Gisteren was er immers een vergadering van de F1 Strategy Group, waartoe ook de F1-teams behoren. De grote teams hadden reeds laten verstaan dat ze eventueel akkoord zouden gaan om Marussia in 2015 te laten rijden met de wagen uit 2014 indien dit er toe zou kunnen bijdragen dat de renstal kan overleven. Maar die toestemming om met de wagen uit 2014 te mogen rijden lijkt nu net het struikelblok voor de renstal te worden.

Bij de stemming om Marussia dit seizoen eventueel te laten deelnemen met de wagen uit 2014 werd immers geen unanimiteit bereikt, wat noodzakelijk is. De kleinere teams waren naar verluidt niet akkoord.

Momenteel ijveren de kleinere teams ervoor om een groter deel van het F1-prijzengeld te krijgen of toch op zijn minst een drastische kostenbesparing in de Formule 1. Aangezien op dat vlak weinig tot geen vooruitgang wordt geboekt hebben ze volgens ‘Autosport’ tegen gestemd. Indien Marussia niet deelneemt krijgen de overige teams immers een deel van het geld van de commerciële rechten dat normaal naar Marussia zou gaan.

De kans dat Marussia nu nog aan de start van het F1-seizoen 2015 kan komen is zo goed als onbestaande. De renstal zou een wagen moeten bouwen die voldoet aan de nieuwe veiligheidsvoorschriften en de gewijzigde voorschriften voor de neus van de wagen. Daarvoor is simpelweg te weinig tijd, aangezien de ontwikkeling van die wagen normaal gesproken reeds maanden geleden zou moeten zijn gestart.

Eerder deze week liet men bij Marussia nog weten dat men volgende maand niet meer onder curatele zou staan en dat het onder de naam Manor Grand Prix het startgeld voor het F1-seizoen 2015 had betaald. Dat lijkt nu voor niets te zijn geweest.

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België