logo
 

F1 Strategy Group: Geen grote wijzigingen in 2016, wel in 2017?

18 februari 2015 — Gisteren kwam de F1 Strategy Group samen. Er werden verschillende voorstellen op tafel gelegd voor de Formule 1 maar er werd besloten om met het oog op het seizoen 2016 geen grote wijzigingen door te voeren.


Nog voor de vergadering van de F1 Strategy group van start ging gaf Ferrari enkele beelden vrij van een zogenaamde ‘concept car’ die de toekomstige F1-bolide zou kunnen vormen.

De voorbije weken en maanden werden er allerlei ideeën gelanceerd om de Formule 1 opnieuw spectaculairder en attractiever voor de fans te maken. Daarbij werd onder meer gedacht aan bredere banden, meer downforce en motoren van 1 000 pk.

Volgens Sky Sports F1 heeft de F1 Strategy Group, waartoe ook de FIA, de FOM en F1-teams behoren, besloten om voorlopig geen drastische maatregelen te nemen met het oog op het seizoen 2016. Men wil immers geen overhaaste beslissingen nemen. Men wil ook niet opnieuw de kosten de hoogte injagen. Vorig jaar was er immers nog maar pas een grote reglementswijziging met daarbij onder meer de introductie van de V6-turbomotor.

Wel zou er nagedacht worden om eventueel tegen 2017 grotere wijzigingen te ondernemen. Wat deze echter specifiek zouden inhouden, daarover moet nog verder nagedacht en gebrainstormd worden.

Maurizio Arrivabene, de teambaas van Ferrari, liet onlangs nog verstaan dat de Formule 1 “een revolutie moet ondergaan met radicale wijzigingen”. Enkel zo zou de sport opnieuw anatrekkelijke rkunnen worden voor de fans. Die revolutie lijkt er voor 2017 dus niet te komen, maar Ferrari lijkt er met haar concept car wel in geslaagd te zijn om het onderwerp nadrukkelijker op de gesprektstafel te krijgen.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België