logo
 

“F1-succes Mercedes was zonder Dieter Zetsche onmogelijk geweest”

14 mei 2019 — Mercedes-teambaas Toto Wolff heeft in Barcelona uitvoerig de tijd genomen om afscheidnemend Daimler-CEO Dr Dieter Zetsche te bedanken voor zijn onvoorwaardelijke steun aan het F1-project van de Duitse autogigant.


Afgelopen weekend was Dieter Zetsche in Barcelona getuige van de vijfde één-twee van het seizoen voor Mercedes, een mooi afscheidscadeau voor de Duitser. Het was zijn laatste bezoek aan de F1-paddock in de hoedanigheid van Daimler-CEO want vanaf volgende week zal de taak van de man met de bekende snor overgenomen worden door de Zweed Ola Källenius.

Sinds de intrede van het hybride tijdperk in 2014 domineert Mercedes de Formule 1 op haast ongeziene wijze maar daarvoor waren er moeilijkere tijden. Soms werd de aanwezigheid van Mercedes in de F1 in vraag gesteld maar Zetsche hield voet bij stuk.

“Er zijn niet veel CEO’s die een groep mensen kan begeesteren zoals jij dat gedaan hebt,” sprak Wolff Zetsche toe in de persconferentie na de race.

“Je hebt de teugels laten vieren en ons dit fantastische merk laten vertegenwoordigen. Dat hebben we met trots en veel verantwoordelijkheid gedaan.”

“Je hebt een zware storm getrotseerd in 2010, 2011 en 2012 toen de auto achteruit aan het racen was maar zelfs in 2013 was het ook niet allemaal goed.”

“Als CEO van Daimler heb je altijd geloofd in de Formule 1, zoals geen enkele zakenman je dat ooit voorgedaan heeft. Nu plukken we daar de vruchten van en doet het deugd om je daar op het podium te zien.”

“Jij verdient alle lof want jij hebt de structuur opgezet.”

Ook Lewis Hamilton stak de loftrompet af over zijn baas, hij had het over de invloed die de Duitser had gedurende zijn carrière. Vanaf het moment dat hij bij McLaren tekende tot de beslissing om naar Mercedes over te stappen.

“Hij is een enorme fan van mij sinds ik dertien was,” vertelt Hamilton. “Hij maakte deel uit van de beslissing om me als jongen aan te nemen bij McLaren en hij was er ook bij toen de beslissing werd genomen om me te laten racen in 2007. Ook toen ik bij dit team gekomen ben en elke keer dat ik bijgetekend heb was hij erbij.”

“Dit was zijn laatste race bij ons en ik wil hem gewoon enorm bedanken,” besloot Hamilton.


Geschreven door Tom Schots

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België