logo
 

F1-team staat te koop ...

12 november 2012 — Twee jaar geleden kwamen er drie nieuwe F1-teams bij, Virging Racing, dat nu Marussia noemt, Team Lotus, dat nu Caterham noemt, en HRT. Dat laatste team staat nu te koop ...

image
Eigenlijk zijn de eerste twee teams die werden opgenoemd al van eigenaar veranderd, ook HRT staat nu datzelfde lot te wachten. Althans, dat hoopt het, want anders dreigt een financiële strop.

Bij HRT lieten ze vandaag via een persbericht weten in gesprek te zijn met diverse overnamekandidaten. Dat gebeurde bij monde van Thesan Capital, de huidige eigenaars van de F1-renstal.

“De huidige eigenaars van het HRT Formule 1 team, Thesan Capital, wil iedereen informeren over het feit dat er momenteel gesprekken worden gevoerd met verschillende partijen die interesse tonen in een overname van het team. De huidige eigenaars van het team hopen in de loop van de komende weken een overeenkomst te bereiken. Dit moet het team in staat stellen om verder progressie te blijven boeken en dat na de belangrijke verwezenlijkingen die reeds dit jaar gebeurd zijn. Het HRT Formule 1 team hoopt in de loop van de komende weken de naam van haar nieuwe eigenaar te kunnen bekendmaken,” valt er te lezen op de officiële website van het HRT F1-team.

HRT moet dringend op zoek naar een overnemer omdat het anders in financiële moeilijkheden dreigt te geraken. In mei opende HRT nochtans een nieuwe fabriek nabij Madrid (bekijk hier de video).

Ons zou het alvast niet verrassen indien er plots één of andere topindustrieel, rijke Rus of Sjeik uit het Midden-Oosten de renstal financieel ondersteunt of overneemt. De komende weken zullen alvast duidelijkheid brengen ...

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België