F1-teams bereiken akkoord over extra motor tijdens het seizoen

27 maart 2015 — De F1-teams hebben naar verluidt een akkoord bereikt voor het gebruik van een vijfde motor tijdens het F1-seizoen 2015.


Volgens het reglement mogen de teams slechts vier motoren per wagen voorzien. Vanaf dat een vijfde onderdeel van een motor wordt ingezet wordt een gridpenalty opgelegd van tien plaatsen op de startgrid.

Vorig seizoen mochten er vijf motoren gebruikt worden, maar dit seizoen is het dus een motor minder. Heel wat teams vreesden ervoor dat ze met vier motoren het seizoen niet zouden kunnen afwerken. Vorig jaar lukte het heel wat rijders al niet met vijf motoren, laat staan dit seizoen met vier. Dit jaar ondervonden zelfs enkele rijders al meteen tijdens het eerste raceweekend van het seizoen de nodige problemen.

Na de oefensessies op vrijdag zouden de teams echter unaniem tot een akkoord gekomen zijn om het maximaal aantal te gebruiken motoren terug op het niveau van vorig jaar te brengen. Dat zou betekenen dat er opnieuw vijf motoren per wagen ingezet mogen worden.

Onder meer Fernando Alonso zal dat als muziek in de oren klinken. De Spanjaard zag zijn eerste motor reeds tijdens het eerste raceweekend verloren gaan toen Kevin Magnussen onderweg was naar de startgrid voor de GP van Australië. Ook Daniel Ricciardo verloor al een Renault-motor achterin zijn wagen.

De maatregel moet nog wel geratificeerd worden door de FIA alvorens het sportief reglement aangepast wordt, maar dat lijkt slechts een kwestie van tijd.

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België