logo
 

F1-teams in shock en boos door ‘vertrouwelijke schikking’ tussen de FIA en Ferrari

02 maart 2020 — De concurrentie is geshockeerd door de 'vertrouwelijke schikking' die de FIA en Ferrari getroffen hebben rond de 2019-motor. Ze bekijken welke mogelijke stappen ze kunnen ondernemen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

Afgelopen vrijdag kwam de FIA plots met het bericht dat er een ‘vertrouwelijke schikking’ (Lees artikel) was getroffen met Ferrari rondom haar 2019-motor. De FIA had haar grondige analyse van de Ferrari-motor afgerond en haar conclusies getrokken uit de gedane onderzoeken.

Wat die conclusies zijn daar hebben we het raden naar en alleen al het feit dat de schikking vertrouwelijk is en enkel de FIA en Ferrari de exacte inhoud kennen doet de andere teams op hun achterste poten staan.

De concurrentie beschuldigt Ferrari immers al geruime tijd ervan in 2019 vals spel te hebben gespeeld met haar motor. Officieel werd er door de andere teams echter nooit een klacht ingediend. Wel kwamen er twee ‘technische richtlijnen’ vanuit de FIA die meteen daarna tijdens de races in Amerika en Brazilië hun invloed zouden gehad hebben op de prestaties van de Ferrari-motor.

De concurrerende teams zouden geshockeerd en boos zijn door de mededeling van de FIA over de ‘vertrouwelijke schikking’ die werd getroffen. Ze zouden naar verluidt aan het bekijken zijn welke stappen ze kunnen ondernemen.

Bijkomend probleem dat de FIA heeft gecreëerd is dat er nu vragen gesteld worden bij de integriteit van de FIA en haar mogelijkheid om te oordelen over de legaliteit van de Ferrari-motor in 2019.

De teams vragen zich nu immers ook af wat de ‘vertrouwelijke schikking’ juist inhoudt en of Ferrari bijvoorbeeld mits een financiële compensatie in staat werd gesteld om haar motor opnieuw aan de reglementen te doen aanpassen.

Opmerkelijk was ook de timing van de bekendmaking van de overeenkomst. Pas op de allerlaatste testdag van de F1-wintertests en zeer laat raakte het nieuws bekend, ongetwijfeld zodat journalisten geen kritische vragen konden stellen.

Het mag duidelijk zijn, ondanks de ‘vertrouwelijke schikking’ is het verhaal rond de 2019-motor van Ferrari duidelijk nog niet afgerond.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari) op

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België