logo
 

“F1-teams moeten minder geld uitgeven”

11 maart 2012 — De economische crisis zorgt ervoor dat iedereen moet besparen, iets wat ze in de Formule 1 al langer proberen te doen. Maar men kan altijd een tandje bijsteken. Dat is ook de mening van Bernie Ecclestone.

Volgens Bernie Ecclestone moeten de f1-teams beseffen dat ze het binnenkort met minder grote budgetten moeten gaan doen. Over die budgetten heerst nog steeds grote onduidelijkheid. De hudige budgetten zouden zich tussen de 35 en 200 miljoen euro situeren.

Enkel het zogenaamde Resource Restriction Agreement, kortweg RRA, vormt een controle op de uitgaven van de teams. Maar die teams moeten volgens Bernie Ecclestone dus dringend gaan beseffen dat ze hun budgetten moeten inkrimpen.

“De teams moeten leren competitief te zijn zonder over tonnen geld te beschikken,” zei Ecclestone tegenover de officiële F1-website. “Ze moeten zich opnieuw focussen op de basisbeginselen van de sport, op het racen en het investeren in de sport, niet meer op die supergrote en luxueuze motorhomes en allerlei vormen van entertainment.”

“Dit probleem bestaat reeds geruime tijd, aangezien ze uitgeven waarover ze beschikken. Je zou een bepaald maximumbudget kunnen opleggen, een budget dat dichter bij dat van de kleinste teams ligt, maar de grote teams willen hier uiteraard niets van weten en verzetten zich daar hevig tegen.”

Kleinere budgetten in de Formule 1, het zal nog niet voor morgen zijn ...

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België