F1-teams nemen veel meer voorvleugels mee voor eerste F1-race

07 maart 2019 — De F1-teams voorzien voor de eerste race van het nieuwe F1-seizoen 2019 meer voorvleugels dan normaal. Daar is een normale verklaring voor ...

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door SportPesa Racing Point F1 Team (@racingpointf1) op

De voorvleugels zijn dit jaar een stuk breder dan vorig jaar, 2000 millimeter in plaats van 1800 millimeter breed. Die twintig centimeter maken een wereld van verschil en vergroten het risico op schade. Omwille daarvan voorzien de F1-teams meer reserve-voorvleugels dan normaal.

Volgens Andy Green, de technisch directeur van Racing point F1, nemen sommige teams zelfs dubbel zoveel voorvleugels mee dan normaal.

“Normaal zouden we zo’n vijftal voorvleugels meenemen voor de race,” aldus Green tegenover ‘Motorsport.com’. “Ik denk dat wij zeven tot negen voorvleugels zullen meenemen.”

“We zullen zien hoe het verloopt. Indien we snel doorheen onze voorvleugels geraken hebben we er misschien zelfs meer nodig.”

Volgens Green zouden de extra voorvleugels echter niet meer kosten dan vorig jaar. De nieuwe ‘eenvoudigere’ voorvleugels zijn immers goedkoper dan de erg gecompliceerde voorvleugels van vorig jaar.

“Budgetair gezien denk ik dat het hetzelfde is, omdat het eenvoudiger en goedkoper is om de nieuwe voorvleugels te maken,” zei Green. “Ik denk dan ook dat we meer voorvleugels zullen meenemen, veel meer voorvleugels.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België