F1-teams onaangenaam verrast door hoge kostprijs van Halo

27 september 2017 — In 2018 wordt Halo geïntroduceerd in de Formule 1. Na de afkerende reacties van sommige rijders alsook fans worden nu de teams met een andere onaangename verrassing geconfronteerd: de kostprijs.


Het is definitief, na jaren van speculaties wordt Halo volgend jaar geïntroduceerd in de Formule 1. Er is al heel wat over geschreven maar naarmate de definitieve introductie volgend jaar dichterbij komt raken ook steeds meer details bekend.

Iets waarover het tot dusver redelijk stil is gebleven is de kostprijs van Halo. Volgens het Duitse ‘Auto Motor und Sport’ hebben drie bedrijven zich kandidaat gesteld om Halo te fabriceren en te leveren aan de teams. Volgens Auto Motor und Sport moet de mogelijke leverancier aan verschillende vereisten voldoen en moet hij Halo kunnen leveren aan de Formule 1, Formule 2 en Formule E.

Volgens insiders hangt er echter een duur prijskaartje aan Halo, eentje van zo’n 13 000 tot 24 000 euro per exemplaar. Op het eerste zicht lijkt die kostprijs mee te vallen tegenover de totale kost van een F1-bolide. De F1-teams, waaronder Force India, zijn echter onaangenaam verrast.

“Het zal duur zijn,” aldus Andy Green van het Force India F1-team. “We moeten immers niet alleen exemplaren voor de wagens bestellen maar ook voor de tests van de FIA.”


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: FIA

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België