logo
 

F1-teams ontvangen minder geld van de Formule 1

09 augustus 2018 — De F1-teams hebben opnieuw minder geld ontvangen omdat de omzet van de Formule 1 tijdens het tweede kwartaal is gedaald.

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1) op

De omzet van de Formule 1 is tijdens het tweede kwartaal van het jaar gedaald. In vergelijking met vorig jaar daalde de omzet in de periode april-juni van 616 miljoen dollar naar 588 miljoen dollar, wat neerkomt op een daling van vijf procent.

Doordat de omzet van de Formule 1 daalde, daalde ook het deel gelden dat de F1-teams onder elkaar mochten verdelen. In de plaats van 330 miljoen dollar een jaar geleden was er nu slechts 307 miljoen dollar.

Volgens F1-eigenaar Liberty Media is er echter een logische verklaring dat de teams minder geld kregen. Vorig jaar werden er zeven van de twintig races verreden in die periode, terwijl er nu eenentwintig races op de F1-kalender staan en er dit kwartaal dus in verhouding minder van de totale geldpot verdeeld wordt.

Liberty Media liet ook nog weten dat er vorig jaar met de GP van Rusland één extra ‘fly-away race’ plaatsvond en die zogenaamde ‘fly-away races’ brengen meestal meer geld op. De verkoop van onderdelen van de Formule 2-bolides brachten dan weer meer geld op.

Volgens F1-baas Chase Carey waren er het voorbije kwartaal echter ook heel wat hoogtepunten, waaronder een speciale vermelding voor de contractverlenging van de GP van België.

“We zijn succesvol teruggekeerd naar Frankrijk en dit op het Paul Ricard circuit, voor het eerst sinds 1990 en we hebben ook ons tweede ‘fan festival’ van 2018 georganiseerd,” aldus Carey.

“We boekten op heel wat vlakken ooruitgang en we zijn een wereldwijde sponsorovereenkomst aangegaan met Amazon Web Services. We hebben ook enkele sponsorovereenkomsten vernieuwd en we hebben ook een nieuw contract voor de organisatie van de GP van België.”

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België