F1-teams verkeren nog steeds in onzekerheid over de nieuwe banden

15 maart 2013 — De banden en hun werking verder leren begrijpen wordt cruciaal om succes te kunnen boeken tijdens het eerste raceweekend van het nieuwe seizoen.

Alle teams en rijders beseffen dat ze nog veel te leren hebben over de nieuwe bandencompounds van Pirelli. Er mogen dan wel drie wintertests geweest zijn waarbij de teams de kans kregen om ervaringen op te doen, toch verliepen die niet onder ideale omstandigheden.

In Jerez was het baanoppervlak niet ideaal aangezien het een veel te hoge bandenslijtage veroorzaakte in vergelijking met de circuits die op de F1-kalender staan. Tijdens de twee wintertests op het Circuit de Catalunya vlakbij Barcelona was het dan weer te koud. Hierdoor konden de banden niet echt in hun ideaal temperatuurvenster gebruikt worden.

Het zegt voldoende, de teams verkeren ook in Australië nog in het ongewisse over de banden. De eerste doelstelling die alle teams en rijders tijdens de oefensessies hebben is dan ook het verder leren begrijpen van de banden. Ook Pirelli zelf stelt alles in het werk om de teams daarbij te helpen. Dat mag duidelijk worden uit onderstaande tweets van het Williams F1 Team op twitter.

Moet het nog gezegd worden dat de eerste kwalificatie en vooral de eerste race ons van het nodige spektakel zullen voorzien?

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België