logo
 

“F1-test met Alonso in nieuwe McLaren niet uitgesloten”

23 november 2018 — Volgens McLaren-baas Zak Brown is het niet uitgesloten dat Fernando Alonso ergens volgend jaar achter het stuur van de nieuwe McLaren zal kruipen om hem te testen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door McLaren (@mclaren) op

Alonso is bezig aan zijn laatste raceweekend voor McLaren. De GP van Abu Dhabi zal voor Alonso niet alleen het afscheid van McLaren betekenen maar ook van de Formule 1. Of dat een voorlopig of een definitief afscheid is heeft Alonso steeds in het midden gelaten.

Dat de Spanjaard niet helemaal weggaat uit de Formule 1 lijkt volgens McLaren-baas Zak Brown alvast een mogelijkheid te zijn. Volgens Brown zou het immers best kunnen dat we Alonso volgend jaar plaats zien nemen in de nieuwe McLaren om hem uit te testen.

“Fernando is enorm intelligent en enorm ervaren. Hij houdt van de Formule 1, de racecircuits en wanneer hij niet deelneemt aan een race in het WEC of de F1 dan vinden we hem terug tijdens een race in de IndyCar of de karting,” aldus Brown in Abu Dhabi.

“Ik denk dan ook dat je hem nog bij McLaren zal zien, hij blijft deel uitmalen van de familie. Hij zal onze twee rijders kunnen helpen. Hij kent Carlos redelijk goed en ook met Lando heeft hij al samengezeten.”

Alonso kan volgens Brown dan ook waardevolle feedback geven aan de engineers en de rijders helpen. Brown meent dan ook dat het best mogelijk is dat Alonso komend jaar zal testen voor McLaren.

“Dat zou ik zeker en vast niet uitsluiten,” aldus Brown. “Indien hij de wagen wil testen dan zullen we er zeker voor open staan om zijn feedback te krijgen,” besloot de McLaren-baas.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België