“F1-testen worden geen shoot-out voor Mick Schumacher en zijn collega’s”

01 oktober 2020 — De Sportief Directeur van Ferrari en de Ferrari Drivers Academy (FDA) benadrukt dat de aankomende testen voor Mick Schumacher en zijn collega’s geen shoot-out zijn om te bepalen wie volgend jaar een F1-zitje krijgt.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Ferrari Driver Academy (@ferraridriveracademy) op

Tijdens de GP van de Eiffel, die op 11 oktober op de Nürburgring plaatsvindt, zullen Mick Schumacher en zijn collega van de FDA ,Callum Ilott, hun debuut maken tijdens een raceweekend in de F1. Schumacher zal tijdens de eerste vrije oefensessie te bewonderen zijn in de kleuren van Alfa Romeo terwijl Ilott achter het stuur van de Haas VF20 zal kruipen. De derde Ferrari-junior, Robert Shwartzman moet nog geduld oefenen tot de GP van Abu Dhabi.

De FDA kent grote weelde met drie rijders in de top vijf van het F2-kampioenschap maar dat brengt ook met zich mee dat er keuzes gemaakt moeten worden. Toch wil de sportief directeur van Ferrari, Laurent Mekies, benadrukken dat het hier niet om een shoot-out gaat die zal bepalen wie in 2021 in de F1 aan de slag zal kunnen.

“De jongens doen het erg goed, Mick en Callum hebben aanzienlijke vooruitgang geboekt en ze zijn solide leiders van het kampioenschap, Robert speelt in zijn eerste jaar meteen mee met deze jongens.”

“Het geeft ons geen kopzorgen, het geeft ons veel mogelijkheden en opties voor de toekomst, en dat is precies waarvoor we de FDA hebben.”

“Het is niet de bedoeling dat dit een shoot-out is, we willen ons er van vergewissen dat ze vooruitgang blijven boeken.”

“We hebben het gezien met Charles Leclerc, en met veel andere uitzonderlijke rijders voor hem, het gaat om het ontwikkelen.”

“De ontwikkeling stopt zeker niet als je voor de deur van de Formule 1 staat, het is pas het tweede hoofdstuk. Dus we moeten ervoor zorgen dat we hen in die ontwikkeling ondersteunen.”

“Het is met dat in gedachten dat we ons programma bouwen.”

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Ferrari Driver Academy (@ferraridriveracademy) op

Geschreven door Tom Schots

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België