logo
 

F1-toekomst Giovinazzi was in gevaar na crash tijdens laatste ronde GP van België

03 januari 2020 — Na een dramatisch slot van de Belgische GP zag het er even naar uit dat Antonio Givionazzi zijn racezitje bij Alfa Romeo Racing in gevaar was.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Antonio Giovinazzi ߇ΰ߇¹ (@antogiovinazzi99) op

Tijdens de eerste seizoenshelft slaagde Giovinazzi er alleen in Oostenrijk in om als tiende in de punten te finishen. De tweede seizoenshelft leek in België veel beter te beginnen want met nog een ronde te gaan reed Giovinazzi negende.

Maar vervolgens draaide alles voor de Italiaan verkeerd uit. Giovinazzi crashte immers tijdens de allerlaatste ronde en daardoor ging een kostbare puntenfinish verloren.

“Het was een grote shock voor iedereen in het team want het was een zeer mooie kans op punten,” zei Vasseur tegenover ‘Motorsport.com’.

“Antonio kwam vanuit het niets terug en tijdens één van de laatste ronden had hij de crash.”

Volgens Vasseur vond er na het dramatische slot in België een gesprek plaats met Giovinazzi. De Italiaan reageerde vervolgens goed door tijdens zijn thuisrace op een bepaalde moment als zesde te rijden en uiteindelijk als negende te finishen.

“We hadden een intens gesprek met Antonio want het zijn zo’n dingen die je carrière kunnen bepalen. We waren aan het nadenken over de toekomst.”

“We moesten de week nadien samenzitten en de situatie bespreken. Hij reageerde vervolgens echter zeer goed,” besloot de teambaas van Alfa Romeo Racing.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België