logo
 

“F1-toekomst Red Bull hangt van Honda af”

12 februari 2019 — In de aanloop naar de onthulling van de nieuwe Red Bull F1-bolide heeft Dr. Helmut Marko laten verstaan dat de F1-toekomst van Red Bull mogelijk afhangt van Honda.


Red Bull Racing onthult morgen haar nieuwe F1-bolide voor het seizoen 2019. Het wordt de eerste Red Bull F1-bolide met een Honda-motor en de verwachtingen zijn hooggespannen.

Nadat Red Bull de samenwerking met Renault stopzette hoopt het nu om met de Honda-krachtbron te kunnen strijden voor de wereldtitel. 2019 wordt op dat vlak misschien nog een overgangsjaar maar zeker in 2020 zou er om de wereldtitel moeten gestreden worden.

Honda krijgt met andere woorden twee jaar de kans om zich te bewijzen. Vanaf 2021 geldt er immers een compleet nieuw F1-reglement en ook de commerciële overeenkomst tussen de teams en de Formule 1, de zogenaamde Concorde Overeenkomst, moet hernieuwd worden.

Wat 2021 en daarna betreft heerst er nog veel onduidelijkheid, al zal voor Red Bull duidelijk veel afhangen van wat Honda beslist en hoe de prestaties van de Japanse krachtbron zijn.

“Momenteel is er nog geen beslissing genomen,” aldus Marko tegenover ‘Auto Motor und Sport’. “We hebben nog geen regels, er is geen overeenkomst met de houder van de commerciële rechten, niets is er. We benaderen het op dezelfde manier als Honda.”

“We hopen dat er uiteindelijk duidelijk zal komen en indien Honda beslist om na 2020 in de F1 te blijven, dan zullen we hen van al het nodige voorzien.”

Opmerkelijk daarbij is dat Red Bull haar mening heeft herzien over de huidige generatie V6-hybridemotoren. Red Bull was steeds een erg grote tegenstander van dit type motoren maar nu het Honda als motorleverancier heeft houdt Red Bull er enigszins een andere visie op na.

“We waren steeds tegen hybridemotoren maar Honda wil met dit. type motor blijven werken,” aldus Marko. “We hebben onze visie herzien omdat Honda nu onze leverancier is.”

“Voor de eerste keer in veertien jaar worden we als een fabrieksteam behandeld, wat uiteraard een compleet andere situatie creëert.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België