logo
 

F1-veteraan keert terug naar Ferrari

24 februari 2015 — Opmerkelijk nieuws bij Ferrari, F1-veteraan Rory Byrne keert immers terug uit pensioen en gaat opnieuw aan de slag bij Ferrari.


De reorganisatie bij Ferrari lijkt geen grenzen te kennen. Nadat de Italiaanse renstal op een jaar tijd drie verschillende teambazen had en er heel wat geschoven werd met personeel, zelfs Ferrari-baas Luca di Montezemolo stapte op, keert nu ook een oudgediende van Ferrari terug.

Rory Byrne, die samen met Jean Todt, Ross Brawn en Michael Schumacher verantwoordelijk was voor de dominantie van Ferrari vanaf het jaar 2000, keert immers terug naar Ferrari. Byrne lag mee aan de basis van de zes wereldtitels bij de constructeurs en de vijf wereldtitels op rij van Michael Schumacher bij Ferrari.

Byrne was destijds de hoofdontwerper bij Ferrari en wordt nu de mentor van Simone Resta, de huidige hoofdontwerper bij Ferrari.

“Ik moet jullie iets grappig vertellen”, zei Arrivabene tegenover journalisten in Barcelona. “Ik sprak met Rory, ik ken hem al een hele tijd. Ik vroeg hem: Wil je weer met ons werken, met jouw successen, wil je opnieuw wat meer bij ons betrokken zijn? Zonder iets weg te nemen van Simone Resta, die onze hoofdontwerper is.”

“Ik zag lichtjes in zijn ogen opspringen. Het is echt ongelooflijk, dat een man van zijn leeftijd nog steeds zo enthousiast als een baby kan zijn. Ik was echt verrast. Op een dag, vlak voor kerstmis, zag ik hem in een restaurant. Hij was enorm snel aan het eten, waarop ik vroeg waar hij naartoe moest. Hij moest naar de fabriek voor een meeting met Simone Resta.”

Dat Rory Byrne nog enorm gemotiveerd is mag dus duidelijk zijn en Byrne is dan ook ongetwijfeld een meerwaarde voor Ferrari.

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België