logo
 

F1 waarschuwt ‘historische’ circuits: “Niet zeker van plaats op F1-kalender”

07 november 2018 — Sean Bratches, de commercieel directeur van de Formule 1, heeft gewaarschuwd dat ook 'historische' circuits niet zeker zijn van hun plaats op de F1-kalender.


Het circuit van Spa-Francorchamps, eveneens een historisch circuit, moet niet onmiddellijk vrezen voor haar plaats op de F1-kalender. Afgelopen zomer werd het contract met de Formule 1 verlengd tot en met 2021.

Van de circuits Silverstone, Hockenheim, Monza, Barcelona en Mexico Stad lopen de F1-contracten eind volgend jaar af. Er zal dus onderhandeld moeten worden voor een verlengd verblijf op de F1-kalender en die kalender raakt steeds uitgebreider en steeds meer overvol, zeker nu ook Vietnam aangekondigd is voor 2020. Daarnaast is er ook nog sprake van een F1-race in Miami in 2020.

Liberty Media heeft in het verleden reeds aangegeven dat het de F1-kalender verder wil uitbreiden. Het botst echter op weerstand van onder andere de teams, die een nog langere F1-kalender te belastend vinden voor hun personeel.

De kans bestaat ook dat circuits die nu op de kalender staan zullen sneuvelen en daarbij moeten volgens Sean Bratches ook zogenaamd ‘historische circuits’ niet denken dat ze zeker zijn van hun plaats op de kalender.

“We zijn een entiteit die 68 jaar oud is en grand prix racing is van nature dynamisch,” aldus Sean Bratches in een persbericht. “Silverstone was de eerste grand prix maar we hebben niet elk jaar op Silverstone geracet. De race werd ook op Brands Hatch en andere circuits georganiseerd. Niets of niemand is immuun op het vlak van waar we racen.”

“We waarderen sommige plaatsen enorm en we doen wat we kunnen om er voor te zorgen dat we er blijven racen maar we zijn een onderneming zoals een andere. We zijn een publiek bedrijf met veel belanghebbenden en aandeelhouders en we proberen wat het beste is voor de fans te combineren met het runnen van een succesvol bedrijf.”

image

Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Liberty Media

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië