F1 wil geluid F1-bolides verbeteren met keramische microfoons

24 september 2017 — De Formule 1 is al geruime tijd op zoek naar oplossingen om het geluid van de F1-bolides te verbeteren. Er zou nu vooral gekeken worden naar keramische microfoons die voor een beter geluid moeten zorgen.


Sinds de introductie van de huidige V6-turbomotor is er erg veel kritiek op het geluid dat de huidige F1-bolides produceren. Het geluid spreekt zowel de fans als de rijders veel minder aan dan de ‘oude’ V8-motoren en het zorgt er ook voor dat de Formule 1 als sport minder aantrekkelijk is.

Het verbeteren van het motorgeluid is één van de belangrijkste punten waaraan ook Liberty Media, de nieuwe eigenaar van de Formule 1, wil werken.

“Een van de dingen waaraan we werken is het verbeteren van het geluid van de sport. Het geluid zit erg diep bij de fans en het is belangrijk dat we er enorm veel onderzoek naar doen om het te verbeteren,” aldus Sean Bratches, de commercieel verantwoordelijke van de Formule 1, tegenover ‘Reuters’.

Bratches liet ook weten dat er al geruime tijd wordt samengewerkt met de Australische producer David Hill.

“Hij werkt samen met een Duits bedrijf dat keramische microfoons wil ontwikkelen die we aan de uitlaatpijp kunnen bevestigen zodat we het geluid voor de fans kunnen verbeteren,” aldus Bratches.


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Liberty Media

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België