Formule 1 wil snelheid van F1-bolides op tv beter laten zien

31 januari 2019 — De Formule 1 wil vanaf komend seizoen de sport en de F1-bolides op een betere manier in beeld brengen, een manier waarop de F1-bolides en hun snelheid beter tot hun recht komen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Mercedes-AMG F1 (@mercedesamgf1) op

“We willen in 2019 de snelheid van de sport goed in beeld brengen,” aldus Dean Locke, het hoofd van de F1 TV en media-afdeling van de Formule 1, tegenover ‘Autosport’. “We herbekijken al de cameraposities. Wanneer je je op een tribune bevindt dan zien de wagens er toch geweldig uit, niet?”

Volgens Locke is naar de Formule 1 kijken van op een tribune of naast de baan erg indrukwekkend. Op tv kan het er allemaal veel beter en sneller uitzien dan dat de voorbije jaren het geval was en daarom wil de Formule 1 daaraan iets doen.

“De camerastandpunten, lenzen, enz. het kan allemaal bedriegen en ze kunnen er voor zorgen dat alles er niet zo spectaculair of zo snel uitziet.”

“We hebben enkele mogelijkheden bekeken om dat te doen en dat met enkele trucjes. We zijn altijd al goed geweest in pans (een zijdelingse camerabeweging) om de snelheid van de wagens te laten zien.”

“Vorig jaar hebben we op bepaalde circuits, zoals bijvoorbeeld Japan, echt wel goed in beeld kunnen brengen hoe snel de wagens zijn.”

Ook aan het geluid wordt gewerkt. Sinds de introductie van de V6-hybridemotoren in 2014 is daaromtrent veel te doen, zowel bij de fans alsook de teams en rijders. Ook daaraan wordt met het oog op het seizoen 2019 gewerkt.

“Het geluid is serieus veranderd,” aldus Locke. “Wat betreft het geluid hebben we op en rondom de wagen serieus gewerkt. We hebben veel nagedacht over 2018 en nog veel meer voor 2019.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België