F1-wintertest beperkt tot drie dagen in Bahrein?

12 november 2020 — Het ziet er naar uit dat de wintertests ter voorbereiding van het nieuwe F1-seizoen verder ingeperkt zullen worden.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Bahrain International Circuit (@bah_int_circuit) op

De voorbije jaren zagen we het aantal testdagen ter voorbereiding van een nieuw F1-seizoen al drastisch verminderen. Er werd twee keer vier dagen op rij getest, ofwel acht testdagen in totaal, maar daar kwam dit jaar verandering in.

Ter voorbereiding van het F1-seizoen 2020 vonden er op het Circuit de Barcelona-Catalunya nog maar twee keer drie testdagen plaats, zes testdagen in totaal. Voor het F1-seizoen 2021 wordt dat nog verder ingeperkt.

Zo zullen er in de aanloop naar het F1-seizoen 2021 nog maar drie testdagen plaatsvinden. Het ziet er ook naar uit dat de wintertest niet zal plaatsvinden in Barcelona maar wel in Bahrein. Gezien het zeer gering aantal testdagen is het belangrijk dat er goede weersomstandigheden zijn en dan is Bahrein uiteraard een betere optie.

Door het verder inperken van de testdagen worden de kosten verminderd. Doordat de wagens volgend jaar grotendeels op de wagens van dit jaar lijken is het ook minder noodzakelijk om te testen.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België