“F1 zal nieuwe ‘knockout-kwalificatie’ opnieuw in overweging nemen”

21 maart 2016 — Volgens Toto Wolff, de motorsportbaas van Mercedes, zal de Formule 1 de nieuwe 'knockout-kwalificatie' opnieuw in overweging nemen, ook al werd ze na slechts één raceweekend al meteen afgevoerd.


De nieuwe kwalificatie zorgde niet voor het beoogde spektakel. In tegendeel zelfs, er waren heel wat minder wagens op de baan omdat de meeste rijders vroegtijdig uit hun wagen stapten. Ook de winnaar van de kwalificatie was reeds enkele minuten voor het einde van de sessie bekend.

Er volgde dan ook felle kritiek op de nieuwe kwalificatie, onder meer via de sociale media. Ook in de F1-paddock zelf beseften ze dat er iets moest gebeuren en na een spoedvergadering werd beslist om vanaf de volgende race het oude kwalificatieformat opnieuw in te voeren.

Volgens Toto Wolff zal de Formule 1 het nieuwe kwalificatieformat met het ‘knockout-systeem’ echter evalueren en daarna mogelijk overwegen om het eventueel opnieuw in te voeren.

“Terugkijkend hadden alle teams eenzelfde mening over de kwalificatie. Ik denk dat de F1 Commission naar de teams zal luisteren, met name omdat het een unaniem akkoord is geweest. Er zijn zeer zeker manieren om dit format te optimaliseren maar er is tijd, structuur, proces en analyse voor nodig om de juiste beslissingen te nemen en het juiste format te bedenken”, zei Wolff in Melbourne tegen onder meer Motorsport.com.

“We kunnen het optimaliseren maar dit is een wereldwijde sport. We moeten ons realiseren dat we verantwoordelijkheid hebben. Elke week de regels veranderen is niet de juiste weg. Er zitten goede elementen in. De teams willen hier komende winter naar kijken, misschien al tijdens het seizoen, om te analyseren wat we kunnen veranderen om het concept te optimaliseren en een systeem te vinden dat echt werkt.”

-CYBER MONDAY: Profiteer nog snel van grote kortingen!!!

 Sint 2020 Sint 2020

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België