“F1-zitjes zijn moeilijk te verkrijgen”

25 november 2010 — Het F1-seizoen zit erop maar dat betekent nog niet dat de rijders en teams stil zitten. De strijd om de resterende F1-zitjes woekert immers in alle hevigheid.

Ook Christian Klien hoopt dat hij voor het seizoen 2011 een F1-zitje zal bemachtigen, maar hij beseft dat dit niet vanzelfsprekend is.

“In mijn geval zijn er enkele mogelijkheden en HRT is er duidelijk n van. De drie races die ik mocht rijden is de beste test die je kan krijgen,” aldus Klien.

Klien richt zijn pijlen dus vooral op Hispania maar eenvoudig zal het niet worden om een F1-zitje te bemachtigen. Dat geeft hij zelf ook toe.

“Er zijn geen garanties in de Formule 1, dat hebben we recent nog gezien met Nico Hulkenberg,” aldus Klien. “Hij heeft een uitstekend eerste seizoen gereden, behaalde zelfs een polepositie in Brazili驫, maar toch heeft hij nog geen zitje.”

“Het is nooit eenvoudig geweest om een zitje te bemachtigen. Er zijn tijden geweest dat je best de Franse, Britse of Italiaanse nationaliteit had. Vandaag de dag komen de rijders echter van over heel de wereld. Rusland, India, Zuid-oost Azië, binnenkort waarschijnlijk ook Zuid-Korea en China. Het mag duidelijk zijn dat het niet eenvoudiger wordt.”

Volgens Klien kan je dan ook maar beter een regering of oliemaatschappij achter jou hebben staan als steun. Dan maak je volgens Klien het meeste kans op een F1-zitje.

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België