F2 en F3 krijgen drie races per raceweekend in 2021!

06 november 2020 — Vandaag raakte bekend dat er belangrijke format-wijzigingen zitten aan te komen voor de Formule 2 en Formule 3 die al in 2021 zullen ingaan.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Formula 2 (@fiaf2championship) op

Net als in de Formule 1 is de drijfveer voor veel van die wijzigingen het besparen van kosten voor de teams die deelnemen aan de Formule 2 en Formule 3. Vooral het format van de raceweekends wordt ingrijpend aangepast.

Dit seizoen wordt er een volwaardige race op zaterdag georganiseerd, gevolgd door een zogenaamde ‘sprintrace’ op zondag. Vanaf volgend jaar zal ieder raceweekend in de Formule 2 en Formule 3 ehcter uit drie races bestaan.

Bedoeling is om zo tot een ‘compacte’ racekalender te komen. In de Formule 2 zullen er acht raceweekends zijn met in totaal 24 races terwijl er in de Formule 3 zeven raceweekends met in totaal 21 races op de kalender zullen staan.

Door het erg drukke schema zullen de race van de Formule 2 en Formule 3 echter niet meer tijdens hetzelfde weekend plaatsvinden. Wel is het de bedoeling dat de Formule 2 nog steeds zoveel mogelijk tijdens hetzelfde weekend als de Formule 1 plaatsvindt.

Daarnaast zullen ook de kosten voor de motoren en reserve-onderdelen naar beneden gaan. Bijkomend zullen teams die zowel aan de Formule 2 als de Formule 3 deelnemen personeel mogen uitwissel tussen hun teams die in beide raceklassen actief zijn. Dit alles moet uiteraard leiden tot minder kosten voor de teams, zowel in de Formule 2 als de Formule 3.

De verschillende maatregelen worden naar verluidt genomen om de toekomst van zowel beide raceklassen alsook de teams die eraan deelnemen te verzekeren .

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België