Falende oliepomp oorzaak van opgave Hamilton

05 november 2012 — Dit weekend was de tweede maal dat Lewis Hamilton door technische problemen aan de kant moest, nadat hij aan de leiding reed.

De oorzaak van de opgave van Hamilton was een falende oliepomp. Dit is reeds de tweede keer in vijf wedstrijden dat de Brit een overwinning ontnomen wordt door zijn eigen wagen.

Hamilton: “De wagen voelde erg goed, en ik was ook goed bezig. Toen gaf de motor echter de geest, heel jammer. Een olieprobleem was het verdict. Desalniettemin was het geweldig om de race te volgen langs de kant. Ik hoop dat de wagen even goed aanvoelt de volgende races. Ik doe mijn uiterste best, meer kan ik niet doen.”

Teambaas Martin Whitmarsh reageerde lichtjes verzuurd: “Lewis deed het heel goed. Het leek er op alsof hij makkelijk naar de overwinning kon rijden, daarom valt dit extra zwaar, maar zo’n zaken gebeuren nu eenmaal. De motoren van Mercedes zijn altijd heel betrouwbaar geweest, maar dit kan altijd voorkomen. Je hebt het niet altijd in de hand, zeker niet als je je onderdelen niet zelf produceert.”

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België