Familie Michael Schumacher feliciteert Nico Rosberg met wereldtitel

29 november 2016 — Kersvers wereldkampioen Formule 1 Nico Rosberg heeft van de familie van Michael Schumacher felicitaties gekregen voor het behalen van zijn eerste wereldtitel.

image
Nico Rosberg was de teamgenoot van Michael Schumacher toen de Duitser in 2010 zijn comeback in de Formule 1 maakte. 2010 was het eerste seizoen van het huidige Mercedes F1 team, dat het jaar voordien nog onder de leiding van Ross Brawn en als Brawn GP de wereldtitel veroverde.

De jaren nadien verliepen echter bijzonder moeilijk voor Mercedes, met heel wat opgaves en tegenvallende resultaten. Ook voor Schumacher verliepen de drie seizoenen bij Mercedes niet echt goed. Schumacher haalde na drie seizoenen afwezigheid immers nooit zijn niveau van bij Ferrari.

Er was echter een intense band tussen Schumacher en Rosberg en die band tussen de familie Schumacher en Rosberg is er vandaag de dag overduidelijk nog steeds. De familie van Michael Schumacher feliciteerde Rosberg immers uitgebreid via de onlangs opgerichte Instagram-pagina van de zevenvoudig wereldkampioen Formule 1.

“Uitgebreide felicitaties voor Nico Rosberg vanwege de familie Schumacher voor het winnen van de wereldtitel! Wat een indrukwekkend en sterk seizoen. De titel is zeker verdiend!” luidde de boodschap.

Nico Rosberg had na het behalen van zijn wereldtitel ook al een dankwoord aan Michael Schumacher gericht. De Duitser liet weten dat hij tijdens zijn drie seizoenen met Schumacher als teamgenoot bijzonder veel geleerd heeft. Volgens Rosberg had Schumacher een belangrijk aandeel in zijn wereldtitel en dit onder meer dankzij de vele adviezen die hij van Schumacher heeft gekregen.

Massive congrats to Nico @nicorosberg for winning the world championship from the whole Schumacher family! What an impressive and strong season, fully deserved! ߏưߏ† Ganz herzliche Glückwünsche an Nico zum Gewinn der Weltmeisterschaft von der gesamten Familie Schumacher! Eindrucksvolle Saison, echt stark, absolut verdient!ߍްߍ¾

Een foto die is geplaatst door Michael Schumacher (@michaelschumacher) op

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België