Familie plaatst laatste interview met Michael Schumacher online

22 november 2018 — Sinds het tragische ski-ongeluk van Michael Schumacher in 2013 is er nog maar weinig geweten over de gezondheidstoestand van de ‘Rekordmeister.’ Woensdag plaatste de familie het laatste interview op zijn officiële website.


Het bewuste interview werd afgenomen op dertig oktober 2013, ongeveer twee maanden voor zijn ongeluk, hij beantwoordt tien vragen met beknopte antwoorden.

We komen bijvoorbeeld te weten dat zijn eerste wereldtitel met Ferrari de meest emotionele was van allemaal en dat hij Mika Hakkinen het meeste apprecieerde als tegenstander.

Ook Michael Schumacher had idolen in zijn jonge jaren, tijdens zijn periode in de karting keek hij op naar Ayrton Senna en Vincenzo Sospiri maar zijn grootste idool was toch zijn naamgenoot, de Duitse doelman Toni Schumacher.

Hij laat ook optekenen dat het belangrijk is om jezelf steeds in vraag te stellen, nooit te zelfzeker te worden. Hij vindt dat je altijd moet proberen om jezelf te verbeteren, altijd proberen om de volgende stap te zetten, dat is volgens hem het recept wat hem bracht naar alles wat hij bereikt heeft.

Schumacher hamert ook op het feit dat Formule 1 een teamsport is en hij haalt ook het belang aan van Ross Brawn. De Brit was aanwezig bij alle successen die Schumacher behaalde, zowel bij Benetton, Ferrari en Mercedes.

Het is ook belangrijk om te beseffen dat je van iedereen iets kan leren en niet alleen van de rijders die vooraan rijden volgens de Duitser.

Hij haalt ook aan hoe belangrijk de karting is als voorbereiding op het grotere werk, je leert er vooral wiel-aan-wiel te racen. Zoals bij elke sport is talent belangrijk maar het is niet genoeg om de top te bereiken volgens Schumacher. Er zijn nog veel punten waar hard aan gewerkt moet worden en dat begint al bij het karten.


Wie het volledig interview wil lezen: klik hier

Geschreven door Tom Schots

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België