logo
 

F1-fan mag GP van Oostenrijk afvlaggen met zwart-wit geblokte vlag

02 juli 2016 — Voor het eerst in de geschiedenis van de F1 zal een fan met de finishvlag zwaaien. Het idee van de promotoren van de GP van Oostenrijk is eindelijk goedgekeurd.

Iedereen met een ticket voor de race kan een filmpje of foto van zichzelf uploaden, terwijl ze zo creatief mogelijk met een finishvlag zwaaien in het ‘fandorp’. Op die manier maken ze kans om de race te mogen afvlaggen.

De promotors van de GP hebben de stunt bedacht. Het was echter wel de vraag of het zou worden goedgekeurd door de FOM, de FIA en racedirecteur Charlie Whiting.

“De FOM heeft de goedkeuring gegeven omdat we door deze stunt niet alleen ons evenement promoten maar ook de sport,” klinkt het bij de promotors.

Ook Daniel Ricciardo is blij met de actie. Zelf zou hij het een hele eer hebben gevonden indien hij de kans ooit zou gekregen hebben.

“Het is geweldig dat een fan de race zal afvlaggen. Als ik als klein jongetje die kans had gekregen dan had dat een grote indruk op mij gemaakt. Het is een heel goed idee om de fans meer te betrekken bij de sport. Ik hoop dan ook dat dit een vervolg krijgt.”

Geschreven door Anouck Jaspers

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België