Felipe Massa blij met eerste podium: “Monza is altijd bijzonder”

07 september 2014 — Felipe Massa was vandaag the best of the rest achter de twee Mercedes-rijders, en daar was hij bijzonder blij mee.


Het was voor de Braziliaan dit seizoen het eerste podium en dat zal een hele opluchting zijn nadat teamgenoot Valtteri Bottas daar al vier keer stond.

“Het was een geweldige dag voor ons,” vertelde de Braziliaan op het podium. “Een geweldige start en een geweldige race. Ons tempo was zeer goed, ook al konden we Mercedes niet volgen.”

“Het team heeft perfect werk geleverd. Ik ben echt blij met deze podiumplaats. We hebben er al een paar gemist dit seizoen dus het is heel speciaal om hier te staan.”

Door de vierde plaats van Bottas en slechts twee punten voor Ferrari staat Williams ineens 15 punten voor Ferrari in het constructeurskampioenschap. De kans is dus reëel dat ze het seizoen afronden als derde beste team.

“Het is goed voor ons dat we Ferrari voorbij zijn gegaan. Het is geweldig om te zien hoe Williams nu met de grote teams kan vechten. We zullen vechten tot de laatste race en hopelijk kunnen we dan derde worden,” besloot Massa.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België