“Felipe Massa heeft een nieuw contract bij Williams getekend”

20 december 2016 — Volgens diverse bronnen zou Felipe Massa een nieuw contract bij het Williams F1 team getekend hebben.


Felipe Massa nam eind dit seizoen afscheid van de Formule 1. Williams legde met de 18-jarige Lance Stroll een rookie zonder F1-ervaring vast. Samen met Valtteri Bottas zou hij het rijdersduo bij Williams vormen.

Ervaring gecombineerd met een jong talent maar er dreigde een kink in de kabel te komen. Na het afscheid van Nico Rosberg moest Mercedes op zoek naar een nieuwe rijder. Daarbij liet Mercedes onder meer zijn oog vallen op Valtteri Bottas.

Gezien de ingrijpende reglementswijzigingen heeft Williams er echter alle belang bij om over een ervaren rijder te beschikken. Het wil Bottas dan ook niet graag laten gaan. Mercedes zou echter bereid zijn om Williams eventueel een korting van enkele miljoenen op haar F1-motoren te geven indien het Bottas de overstap naar Mercedes laat maken.

De voorbije dagen zette Williams alvast de deur op een kier door te stellen dat het Bottas alleen zou laten gaan indien het een indrukwekkende vervanger vindt.

“Indien we Bottas zouden laten vertrekken dan is dat enkel en alleen wanneer we zelf een fantastische en ervaren rijder in de plaats krijgen, iemand zoals Felipe Massa bevoorbeeld,” liet Claire Williams verstaan.

En het ziet er nu ook daadwerkelijk naar uit dat Felipe Massa daadwerkelijk meteen na zijn afscheid een comeback maakt. Volgens diverse bronnen zou Felipe Massa gisteren immers een nieuw contract bij Williams getekend hebben.

Daardoor zou voor Bottas de weg vrij zijn om de overstap naar Mercedes te maken. Mercedes liet eerder al verstaan dat het waarschijnlijk pas begin 2017 de vervanger van Rosberg zal bekendmaken.

Voorlopig is er nog niets officieel maar eens te meer geldt in de Formule 1: Waar rook is, is vuur ...


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Felipe MassaWilliams

Speel mee met het Grand Prix de Monaco Spel 2018. Win minimaal 400 Euro aan prijzen! ​

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië