Felipe Massa neemt eind dit seizoen afscheid van de Formule 1

04 november 2017 — De Braziliaan Felipe Massa heeft laten weten dat hij eind dit seizoen afscheid neemt van de Formule 1.


Voor de tweede keer in een jaar tijd heeft Felipe Massa zijn afscheid van de Formule 1 aangekondigd. De Braziliaan deed dit in een video op Instagram. Ook vorig jaar nam Felipe Massa immers al eens afscheid van de Formule 1. De Braziliaan keerde toen echter op vraag van zijn voormalig team Williams terug uit pensioen.

Het Williams F1 team liet Valtteri Bottas immers vertrekken en de overstap maken naar Mercedes, waar Bottas Nico Rosberg opvolgde. Rosberg nam na het behalen van zijn wereldtitel immers geheel onverwacht afscheid van de Formule 1. Door het vertrek van Bottas had Williams een nieuwe ervaren rijder nodig die samen met de 18-jarige debutant Lance Stroll voor Williams kon rijden.

Felipe Massa stelde daardoor zijn pensioen uit en de Braziliaan vormde dit seizoen samen met Lance Stroll het rijdersduo bij Williams. Massa behaalde dit seizoen al 36 punten en kende in 2008 zijn meest succesvolle F1-seizoen.

Massa reed toen voor Ferrari en leek tijdens zijn thuisrace in Brazilië op weg naar de wereldtitel. Gedurende een minuut leek het alsof Felipe Massa in 2008 wereldkampioen zou worden maar Lewis Hamilton slaagde er in de allerlaatste bocht nog in om Timo Glock te passeren en een extra wk-punt te scoren dat hem aan zijn eerste wereldtitel hielp. Felipe Massa staat daardoor bekend als ‘de wereldkampioen van één minuut”.

Thanks for all the support ! Love you guys ߘ‰

Een bericht gedeeld door Felipe Massa (@massafelipe19) op


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Felipe MassaWilliams

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België