Felipe Massa niet tevreden met het ontwikkelingswerk bij Williams

27 augustus 2017 — Massa vindt dat Williams veel terrein verliest op het vlak van ontwikkelingswerk. De Braziliaan en zijn Canadese teamgenoot Lance Stroll slaagden er gisteren niet in om verder te geraken dan Q1.


Het is niet het weekend van Felipe Massa, dat mag wel duidelijk zijn. Op vrijdag parkeerde hij zijn FW40 na een paar ronden in de bandenmuur en zag hij zowel de eerste als de tweede vrije training aan zich voorbij gaan.

Zaterdag begon niet veel beter met een gridpenalty van vijf plaatsen omdat hij niet voldoende vertraagde bij een dubbele gele vlag en tot overmaat van ramp kwam hij niet verder dan een zestiende tijd tijdens de kwalificaties.

“Het is teleurstellend dat we er niet in geslaagd zijn om uit Q1 te komen,” vertelt Massa. “Het toont aan dat onze auto er niet op vooruitgaat. Andere teams maken sprongen voorwaarts terwijl wij erop achteruitgaan. Het is duidelijk dat het ontwikkelingswerk van de auto veel beter moet, normaal gesproken moeten nieuwe onderdelen de auto beter maken en dat is nu totaal niet het geval.”

“Ik ben niet gewend om er in Q1 uit te vliegen en ik was ook niet zeker of je nu vijftiende of zestiende moest zijn om door te gaan,” gaat de Braziliaan verder.  “Eigenlijk was ik wel blij met mijn rondetijd maar de auto is helemaal niet competitief.”

Teamgenoot Lance Stroll mocht ook inpakken na Q1 maar denkt te weten waar het schoentje knelt.

“We hebben geen downforce in de lange snelle bochten. Dat probleem hebben we al sinds de laatste paar races en dat is frustrerend.”

Door een probleem met de achtervleugel kon Lance Stroll maar een run afwerken in Q1 maar ondanks zijn achttiende chrono zal hij door gridstraffen van de rijders voor hem morgen vanop de vijftiende plaats mogen starten.

“Er was iets afgebroken,” legt Stroll uit. “Dat zijn nu eenmaal dingen die gebeuren en we hadden geen tijd om een tweede keer buiten te komen. Het is wel spijtig dat ik geen kans had om een goede ronde te rijden.”


Geschreven door Geoffrey Van den Elshout

Categorieën: Felipe MassaWilliams

image

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van Australië