“Felipe Massa zal de Formule E uitdagend vinden”

16 mei 2018 — Volgens Oliver Turvey hoeft Felipe Massa niet bang te zijn dat de Formule E niet uitdagend zal zijn voor hem. Volgend seizoen gaat de Braziliaan aan de slag voor het Venturi-team.

Een bericht gedeeld door Felipe Massa (@massafelipe19) op

Dinsdag werd Felipe Massa voorgesteld als Venturi-rijder. Vanaf volgend seizoen zal hij drie jaar aan de slag gaan in de Formule E, het kampioenschap voor honderd procent elektrische wagens. Het zal de eerste andere raceklasse zijn waar hij in zal racen na zijn afscheid van de Formule 1 einde 2017.

Oliver Turvey, die deze week samen met Stoffel Vandoorne de McLaren MCL33 aan de tand mag voelen in Barcelona, is sinds het seizoen 2014/2015 in de FE actief en stelt dat Massa zich geen zorgen hoeft te maken over het gebrek aan competitie.

Hij laat ook zijn licht schijnen over de aanpassing dat het zal vergen om van een F1-bolide naar een FE-bolide over te stappen.

“Het is een totaal andere raceklasse,” stelt Turvey. “Terug in een F1-bolide stappen is helemaal anders dan datgene wat ik gewend ben in de FE. Als rijder wordt je beter door met verschillende auto’s te racen maar hij zal het zeker uitdagend vinden. Het zal vooral interessant zijn om te zien hoe iemand met zijn ervaring het gaat doen.”

“Volgend seizoen rijden we met de tweede generatie bolides, het zal dus voor iedereen een soort van reset worden. Het is geweldig om iemand van zijn kaliber en met zijn ervaring te mogen verwelkomen. Ik kijk er zeker naar uit om tegen hem te racen.”

Ten slotte wil Turvey Massa waarschuwen want het startveld van de FE is enorm aan elkaar gewaagd. Tien van de huidige rijders op de grid hebben al een race gewonnen, hij komt terecht in een uiterst competitieve raceklasse.

“Ik heb het nooit licht opgenomen,” aldus Turvey. “Ik had het vrij snel onder de knie en nu, na bijna vier seizoenen, zijn er rijders met meer ervaring. Dat maakt dat de reeks nu echt competitief geworden is, het veld is echt aan mekaar gewaagd.”

Geschreven door Tom Schots

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België