Felle kritiek op sociale media na verkiezing van Max Verstappen als ‘Driver of The Day’

28 september 2020 — Max Verstappen werd tijdens de GP van Rusland door de 'F1-fans' verkozen tot 'Driver of the Day' en dat leidde op de sociale media tot felle kritiek op de verkiezing.

Het is niet de eerste keer dat er na een verkiezing van een specifieke rijder op de sociale media serieus vragen gesteld worden over de eerlijkheid en het nut van de verkiezing. Zo werd ooit een Robert Kubica tijdens een race verkozen tot ‘Driver of the Day’ terwijl de Pool gewoon wat achteraan had rondgereden.

Vermoedelijk gebeurde dit na een specifieke actie die op touw was gezet op het internet. Opmerkelijk genoeg volgde daags nadien een rechtzetting door de Formule 1 maar de kritiek op de verkiezing laait ook nu weer op.

Tijdens de GP van Rusland werd Max Verstappen verkozen tot ‘Driver of The Day’ maar de neutrale F1-fan vond dit blijkbaar maar niets. Volgens verschillende fans waren er duidelijk heel wat andere rijders die meer aanspraak maakten op de titel van ‘Driver of The Day’.

Op de sociale media werd dan ook hevig gereageerd op de verkiezing van Verstappen die volgens velen onterecht was en geheel toe te schrijven was aan ‘overijverige’ Nederlandse fans.

Koop via onderstaande banner bij Bol.com en steun F1journaal.be

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021

F1journaal.be heeft jouw steun nodig voor een nieuwe website!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België