logo
 

Fenomenale polepositie voor Hamilton

29 juni 2013 — Lewis Hamilton, zijn naam stond bovenaan de uitslag na afloop van de kwalificatie, en niemand kwam ook maar in zijn buurt.

image
Bij de start van Q1 nam Hamilton nog de tijd om zijn fans te gaan groeten aan de pitmuur. Q1 was nota bene al vijf minuten bezig. Sommigen zouden hem een gebrek aan concentratie en professionaliteit toeschrijven, maar diezelfde zogenaamde experts zouden dan na afloop van de kwalificatie moeten erkennen dat niets of niemand Hamilton vandaag kon bedreigen voor de pole.

“Dit is misschien wel de Silverstone-factor bij Lewis. Die ronde was magisch,” zei Toto Wolff nadat Hamilton zich net had verzekerd van de polepositie voor zijn thuisrace.

Nico Rosberg maakte het feestje voor Mercedes compleet door de tweede tijd te rijden en er zo voor te zorgen dat Mercedes de volledige eerste startrij bezet.

“Het was een fenomenale ronde. Het is gewoonweg een geweldige strijd tussen hen beide. Ze pushen elkaar tot het uiterste en dat gans het weekend,” zei Ross Brawn in een reactie. “Het was een zeer bijzondere ronde van Lewis en ik denk dat het publiek hem net dat beetje extra motivatie heeft bezorgd dankzij de vele aanmoedigingen.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België