Fernando Alonso begrijpt advies van de dokters

03 maart 2015 — Fernando Alonso geeft forfait voor de eerste race van het nieuwe seizoen en dat op doktersadvies. De Spanjaard begrijpt naar eigen zeggen het advies van de dokters.


McLaren bevestigde vandaag dat Fernando Alonso van de dokters het advies had gekregen om niet deel te nemen aan de GP van Australië, de eerste race van het nieuwe F1-seizoen.

De Spanjaard crashte een dikke week geleden tijdens de tweede wintertest. Alonso ging in de derde bocht van de baan en crashte tegen de muur aan de binnenkant van het circuit. De Spanjaard liep een hersenschudding op en verbleef drie dagen in het ziekenhuis.

Alonso krijgt van zijn artsen echter het advies om bij voorkeur niet deel te nemen aan de GP van Australië. Het risico op bijkomende schade bij een eventuele extra impact zo kort na zijn crash in Barcelona zou dramatische gevolgen kunnen hebben. De tweevoudig wereldkampioen neemt dan ook geen enkel risico en begrijpt de beslissing van de dokters. Hij wenste Kevin Magnussen via twitter meteen ook vele succes in Melbourne.

Speel mee met het Grosser Preis der Steiermark Spel: Minimaal 500 Euro aan prijzen!

image

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België