Fernando Alonso beleeft frustrerende Indy 500: “Geen enkele vlekkeloze ronde”

24 augustus 2020 — Fernando Alonso is er gisteren niet in geslaagd om de Indy 500 te winnen en zo de befaamde 'Triple Crown' te vervolledigen. De Spanjaard kende door een probleem met de koppeling een redelijk frustrerende race.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Fernando Alonso (@fernandoalo_oficial) op

“We hebben geen enkele vlekkeloze ronde gekend,” aldus een gefrustreerde Alonso na afloop van de race. “Van bij het begin ondervonden we problemen met de balans van de wagen en hadden we veel overstuur. Tijdens de pitstops bleven we de balans aanpassen door aanpassingen aan de voorvleugel of de banden en vervolgens werd de wagen wat beter en waren we er blij mee.”

Toen Alonso eindelijk was opgeklommen naar P15 kreeg hij af te rekenen met een koppelingsprobleem, wat er voor zorgde dat er opnieuw tijd verloren werd en Alonso uiteindelijk als eenentwintigste finishte.

“Tegen ronde 110 reden we op de vijftiende plaats, daar waar we ons wensten te bevinden. Een halve race zijn we bezig geweest met van de zesentwintigste plaats op te klimmen naar de vijftiende en vervolgens hadden we een probleem met de koppeling waarvan we niet wisten hoe we het moesten oplossen.”

“We eindigden de race zonder koppeling dus vanaf dan moesten we bij elke pitstop de wagen duwen. Dat kostte ons een ronde. Jammer genoeg bleef het zo tot het einde en zat er niet meer in.”

Voormalig F1-piloot Takuma Sato beleefde een veel leukere Indy 500, de Japanner won voor de tweede keer de legendarische race op de Indianapolis Motor Speedway.

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België