Fernando Alonso: “De Formule 1 is een tegenstrijdige sport”

03 oktober 2020 — De Spanjaard Fernando Alonso is nog steeds gepassioneerd door de F1, dat bewijst zijn terugkeer naar de sport maar hij tegelijkertijd is hij gefrustreerd over het tegenstrijdige karakter van de F1.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Fernando Alonso (@fernandoalo_oficial) op

Na een pauze van twee jaar zal Fernando Alonso in 2021 zijn wederoptreden maken bij het team waar hij in 2005 en 2006 de grootste successen uit zijn carrière beleefde. Dat de tweevoudig F1-kampioen nog steeds kan sturen daar twijfelt niemand aan, maar hij zal elke kans maximaal moeten benutten om zich voor te bereiden op zijn comeback bij Renault.

Het team uit Enstone heeft twee mogelijkheden om Alonso in te werken en dat is een deelname aan de test voor jonge rijders in Abu Dhabi ofwel kan hij testen met een bolide uit 2018. Niet echt ideaal om je voor te bereiden na twee jaar afwezigheid en dat vindt Alonso zelf ook in een gesprek met de Spaanse sportkrant ‘AS.’

“De F1 is tegenstrijdig,” aldus Alonso. “Het is de meest gesofisticeerde sport ter wereld, waar miljoenen en miljoenen in geïnvesteerd wordt, maar het is ook de enige sport waar het voor een atleet verboden is om te trainen.”

“Volgend jaar in januari zal er anderhalve dag per rijder getest kunnen worden en daarna begint het wereldkampioenschap.”

“Het zou ondenkbaar zijn dat iemand naar de Olympische Spelen gaat na anderhalve dag te trainen voor het speerwerpen. Maar het is nu eenmaal zo. We moeten alternatieve methodes gebruiken zoals de simulator en in andere dingen investeren om dat te bereiken.”

Alonso gaat in 2021 niet op jacht naar zijn derde wereldtitel maar hij hoopt dat er in 2022 met de reglementswijzigingen nieuwe kansen komen en dat het veld wat dichter bij elkaar zal komen.

“Iedereen denkt dat dat het jaar zal zijn dat alles zal veranderen en het een revolutie in de F1zal teweegbrengen, ik hoop het,” gaat Alonso verder.

“Maar niemand weet zeker wat er gaat gebeuren en ik wil niet dat grote doel hebben bij mijn terugkeer. Als het dan niet uitkomt zal ik een slecht gevoel hebben.”

“Ik keer terug naar de F1 gewoon omdat ik hou van rijden en het is een categorie die min of meer ongedeerd uit de pandemie komt, met zijn beperkingen, en met een zeer krachtige merk.”

“Ik keer terug naar een team dat me zeer opgewonden maakt, het is net familie.”

“Ik kom gelukkig terug, ik kom voorbereid terug, ik kom terug na twee jaar afwezigheid met opgeladen batterijen en ik zal elke twee weken in de meest geavanceerde wagens van de autowereld rijden.”

“Dus ik kom terug met dat idee. Zoals ik altijd zeg, als het licht groen wordt, hebben we allemaal een competitiebeesten en willen we winnen, je wilt titels, podia, je wilt alles.”

“Maar ik ben me bewust van de beperkingen en de moeilijkheden die we zullen hebben,” besluit Alonso.

Geschreven door Tom Schots

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België