Fernando Alonso: “De Renault F1-bolide presteert momenteel beter dan mij”

13 oktober 2020 — Fernando Alonso kroop vandaag voor het eerst opnieuw achter het stuur van de Renault F1-bolide voor het uitvoeren van een zogenaamde filmdag ter voorbereiding van zijn F1-comeback volgend jaar.

“Het was een zeer goede dag in Barcelona, onze filmdag,” vertelde Alonso in een Instagram live chat. “We hebben slechts 100 kilometer gereden, maar voor mij was het zeer speciaal, om opnieuw in een F1-bolide te zitten en bij het team te zijn.”

“Het gevoel zat goed. ik denk dat de wagen momenteel duidelijk beter presteert dan mij want ik kan het maximale niet uit de wagen halen.”

“Het is niet eenvoudig om de F1-snelheid terug gewoon te worden. Ik verbeterde me ronde na ronde en probeerde feedback te geven aan de engineers. We hebben ook wat filmwerk verricht, er waren dan ook camera’s, er waren drones die me op het circuit volgden. Het was dan ook moeilijk om te pushen.”

“Ik denk dat de wagen potentieel heeft, net zoals we dat ieder raceweekend ook zien. We zien echter nog ruimte voor verbetering en we zullen dat op korte termijn proberen verwezenlijken.”

Alonso keerde terug naar zijn ‘tweede thuis’, Renault. Voor de Spanjaard voelde veel dan ook vertrouwd aan, maar er waren ook deel dingen waaraan hij toch moest wennen.

“De laatste drie wagens waarmee ik reed waren de Dakar in januari, de Indycar in Augustus en nu de F1, die drie kunnen niet verder uit elkaar liggen!” aldus de Spanjaard.

“Met de F1 is het een beetje eenvoudiger, dit omdat het de raceklasse is waarin ik al bijna heel mijn leven heb gereden. Na 18 jaar in de F1, en het nu terugkeren naar de F1, mis je wel wat je rempunten, hoe snel de bochten eraan komen, het remmen op de limiet, de bochtensnelheden, ...”

“Er zijn duidelijk heel wat dingen waaraan ik me opnieuw moet aanpassen. Het zal echter minder tijd vragen om me aan te passen dan bij iets totaal nieuwe zoals de Dakar of Indycar.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België