“Fernando Alonso gaat op een zeer goed moment naar Renault”

18 oktober 2020 — Volgens landgenoot Carlos Sainz gaat Fernando Alonso op een zeer goed moment naar het Renault F1 team.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Renault F1 Team (@renaultf1team) op

In het verleden maakte Alonso na het veroveren van zijn twee wereldtitels al meermaals de verkeerde keuze wanneer hij van F1-team wisselde. Het was telkens net niet, of hij ging naar een team dat vervolgens in de problemen verkeerde zoals McLaren.

Volgend jaar maakt Alonso echter zijn F1-comeback bij Renault. De Franse constructeur beleefde enkele miserabele jaren in de Formule 1 maar lijkt nu echt de weg naar voren te hebben gevonden. Volgens Sainz het ideale moment voor Alonso om zijn comeback te maken.

“Renault, of Alpine, doet het zeer goed momenteel,” vertelde Sainz tegenover ‘MotorsportWeek.com’. “Na een erg moeilijk jaar in 2019 gaan ze momenteel zeker en vast de goede richting uit.”

“Ze lijken de juiste weg te hebben gevonden met betrekking tot het ontwikkelen van hun wagen en ze maken het McLaren zeer moeilijk.”

Sainz is er dan ook van overtuigd dat Alonso op het juiste moment naar Renault gaat. Tegelijkertijd is de comeback van Alonso volgens Sainz ook zeer goed voor de Formule 1 als sport.

“Na enkele moeilijke jaren voor Renault denk ik dat Fernando op een zeer goed moment naar Renault gaat. Het is goed nieuws ook voor de sport, voor de Formule 1. Het is goed nieuws voor iedereen dat hij terug is.”

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België