“Fernando Alonso had inderdaad geheugenverlies”

07 maart 2015 — Eric Boullier, teamchef bij McLaren-Honda, heeft bevestigd dat Fernando Alonso inderdaad geheugenverlies had.

Na de crash van Alonso en door de beperkte informatie die werd vrijgegeven waren er meteen speculaties over de oorzaak van de crash alsook de toestand van de Spanjaard. Er waren meteen ook geruchten dat Alonso aan geheugenverlies zou geleden hebben.

Volgens het Spaanse ‘El Pais’ zou Alonso na de crash het volgende gezegd hebben: “Ik ben Fernando, ik ben actief in de karting en wil F1-piloot worden”.

Op een officieel antwoord was het echter wachten. De Spanjaard reageerde zelf wel op de geruchten door het volgende te plaatsen op Twitter: “Binnen enkele dagen start het kampioenschap en we hebben geen ‘verbeelding’ meer. Ik stel een spelletje voor waarbij we gaan retweeten en de meest creatieve zoeken. Gebruik de hashtag #whereDidYouWakeUpToday”.

Eric Boullier heeft tegenover Sky SPorts echter bevestigd dat Alonso aan geheugenverlies heeft geleden, al wou hij niet bevestigen dat de Spanjaard effectief heeft gezegd wat El Pais zei.

“Het was een normale hersenschudding met een vorm van geheugenverlies,” zei Boullier tegenover Sky Sports. “Het is niet zo dramatisch als dat je overal in de media leest. Alles is opnieuw normaal.”

“Het is trouwens ook privé. Het is aan Fernando en zijn dokters om te beslissen wat ze zeggen,” besluit Boullier.

Alonso voegde er nadien ook nog volgend bericht op twitter aan toe. Verwijzend naar de spreuk van Honda en ‘het dromen van de Formule 1’.

Verwante nieuwsitems

image

F1Journaal Specials

GP van België