logo
 

Fernando Alonso opent zijn eigen museum

27 juni 2015 — Gisteren was het eindelijk zover voor Fernando Alonso, de Spaanse F1-piloot opende zijn eigen museum.

image
Er waren uiteraard heel wat belangrijke genodigden aanwezig op de opening van het museum van Fernando Alonso. Naast zijn familie waren onder meer Eric Boullier, zijn racedirecteur bij McLaren-Honda en Flavio Briatore, zijn voormalige teambaas bij Renault en manager, aanwezig.

Alonso is erg trots op zijn museum, dat zich in de Spaanse regio Asturië bevindt. De collectie bestaat uit meer dan 270 items, waaronder heel wat trofeeën die Fernando Alonso tijdens zijn carrière won. Ook een collectie helmen van verschillende F1-piloten is te bezichtigen.

Alle wagens waarmee Alonso in de Formule 1 heeft gereden staan in het museum. Ook de F1-bolide van Minardi, waarmee hij zijn eerste seizoen in de Formule 1 afwerkte, mocht uiteraard niet ontbreken. Daarnaast staan uiteraard ook de vijf rode F1-bolides van Ferrari mooi op een rijtje, net als de wagens van Renault waarmee hij zijn twee wereldtitels in de Formule 1 behaalde.

Het dagelijks beheer van het museum rust op de schouders van de vader van Alonso.

“Dit is een speciale dag voor mij en dat na zo veel jaren van werk en planning samen met mijn vader. Ook heel wat toevalligheden zorgden ervoor dar we sommige zaken die hier tentoongesteld staan kunnen tonen,” zei Alonso.

Heel wat trofeeën van Alonso staan uitgestald in het museum. Ondanks de moeilijke periode die hij momenteel meemaakt bij McLaren-Honda onderstreepte de Spanjaard nogmaals zijn ambitie om nog trofeeën aan zijn collectie toe te voegen.

“Er is nog plaats voor trofeeën en ik hoop dat ik ze hier hoogst persoonlijk mag komen bijplaatsen,” aldus een ambitieuze Alonso.

Naast het museum bevindt zich ook een kartingcircuit waarop de allerkleinsten hun F1-droom kunnen nastreven.

“Ik wordt blij van het feit dat hier naast het museum ook een kartingcircuit ligt waarop de kinderen dezelfde droom als mij kunnen nastreven, waarbij ze zich geen zorgen moeten maken over geld en waarbij ze de wereld kunnen rondreizen. Ik heb nooit op een circuit zoals dit gereden dus ik aarzel dan ook niet om te zeggen dat dit het beste ter wereld is!”
image
image

image

Koop nu Apple Airpods Pro voor de laagste prijs ooit !!!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België