Fernando Alonso: “Ik geef mezelf op elk vlak 9 op 10”

06 oktober 2020 — Fernando Alonso vindt zichzelf een van de meest complete rijders in de Formule 1 en vindt dat hij op elk vlak een negen op tien scoort.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Fernando Alonso (@fernandoalo_oficial) op

Volgend jaar maakt Fernando Alonso, na een afwezigheid van twee seizoenen, zijn comeback in de Formule 1 met Renault. Zelf vindt hij alvast dat de Franse renstal met zichzelf de meest complete rijder van het veld binnenhaalt.

Hij laat immers weten dat hij op elk vlak een negen op tien verdient. Dat laat hij optekenen op een persconferentie van ‘Amazon Prime’ om een documentaire over zijn eigen persoon te promoten. 

“Ik ben het er mee eens dat ik een vrij complete rijder ben,” aldus de tweevoudige wereldkampioen F1. “Misschien scoor ik wel negen op tien op alle vlakken.”

“Misschien zijn er wel sterkere rijders in natte omstandigheden, tijdens de kwalificaties of bij de start. Maar ik denk dat ik de top benader in veel disciplines en categorieën, en dat is belangrijk in een kampioenschap.”

“Vergelijk het met een topatleet die in alle disciplines goed is, aan het einde van de rit zal hij winnen.”

Tijdens zijn pauze heeft Alonso van verschillende disciplines geproefd in de autosport, van de Indy 500 en de vierentwintig uren van Le Mans tot de Dakar-rally. Hij denkt ook dat het combineren van al die verschillende disciplines hem sterker gemaakt heeft als rijder.

“Gedurende mijn hele carrière heb ik steeds aan de top gepresteerd, toen we nog met V8 of V10 motoren raceten of met Michelin of Pirelli.” gaat Alonso verder.

“Natte omstandigheden waren altijd goed voor mij, en nu ik van andere categorieën heb geproefd, was het een aangename verrassing voor mij om naar de Dakar Rally te gaan en tot de top vijf te behoren.”

“In een auto springen en in staat zijn om aan de leiding te gaan in de Indy 500 was een verrassing voor mij.”

“Dus je ontdekt jezelf als een coureur die zich kan aanpassen aan elke auto, omstandigheid of categorie, en je begint dat te gebruiken in je eigen voordeel. Je bent je bewust van je beperkingen en je probeert ze te verbergen om geen openingen te geven aan je rivalen of tegenstanders.”
“Maar je kwaliteiten, probeer je te accentueren. En dat is wat ik van plan ben te doen, ik probeer ze beter te benadrukken dan anderen.”

De documentaire van Fernando Alonso is via Amazon Prime te bekijken.
Klik hier voor een gratis proefperiode van 30 dagen op Amazon Prime.

Als je je inschrijft voor Amazon Prime kan je meteen ook op 13 en 14 oktober van de Amazon Prime Days profiteren waarbij Amazon zeer grote kortingen geeft op allerlei artikelen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Fernando Alonso (@fernandoalo_oficial) op

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Fernando Alonso (@fernandoalo_oficial) op

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België