Alonso: “Ik stond zonder die crash zeker op het podium”

17 september 2017 — Fernando Alonso is van mening dat hij de GP van Singapore kon winnen, mocht hij niet betrokken geweest zijn in de crash van de eerste bocht tussen beide Ferrari's en Max Verstappen.


Vanaf de achtste plaats op de grid maakte Fernando Alonso een goede start, maar was even later het slachtoffer van de crash tussen beide Ferrari’s en Max Verstappen.

Hoewel Alonso nog wel even verder kon rijden, moest hij uiteindelijk toch opgeven omdat er te veel schade was aan zijn wagen.

Door zijn goede start en de opgaves voorin denkt Alonso dat hij zeker op het podium zou gestaan hebben in Singapore.

“De wagen was volledig beschadigd aan de linkerkant en het was een mirakel dat we nog verder konden. Het is jammer dat we uiteindelijk toch moesten opgeven, want we hadden hoge verwachtingen van deze race. We zouden aan de leiding van de race gereden hebben, want Hamilton was achter me bij het ingaan van de eerste bocht.”

“Soms zit het mee, maar soms ook niet. Wanneer we achteraan starten door gridstraffen, dan eindigen er meestal twintig wagens. Vandaag waren we erg sterk met de regen, waardoor het podium een zekerheid was. We konden zelf gevochten hebben voor de overwinning. Dat doet pijn.”


Geschreven door Frederic Schoutetens

Categorieën: GP van Singapore

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België