Fernando Alonso in 2020 aan de start van de Dakar?

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Nasser S Al Attiyah (@nasser_dakar) op


Tweevoudig Dakar-winnaar Nasser Al Attiyah leidt in een Toyota Hilux de legendarische woestijnrally. Een paar dagen geleden verraste de Qatarees door te vertellen dat niemand minder dan Fernando Alonso in april met zijn auto zou gaan testen.
Teambaas Glynn Hall bevestigt de geruchten: “Er zijn inderdaad gesprekken geweest met Alonso, nu moeten we afwachten wat daaruit verder vloeit. Als hij naar Toyota zou komen gaan we in elk geval ons uiterste best doen voor hem.”
Carlos Sainz, vader van, rallylegende en winnaar van de vorige editie omschrijft het als volgt: “Fernando is op een punt in zijn leven waar hij openstaat voor elke uitdaging en de Dakar is een echte uitdaging.”
De plannen van Alonso zijn niet van de minste. Na zijn twee wereldtitels in de Formule 1 en zijn overwinning in de vierentwintig uren van Le Mans wil hij dit jaar de vijfhonderd mijl van Indianapolis op zijn naam schrijven. Deze maand zal hij ook nog aan de slag zijn in de vierentwintig uren van Daytona.
Er zijn over de hele geschiedenis van de Dakar Rally slechts tien F1-rijders die er hun kans gewaagd hebben. Twee daarvan wisten de monster rally op hun naam te schrijven, Jacky Ickx in 1983 met een Mercedes en Jean-Louis Schlesser in 1999 en 2000 met de legendarische ‘Schlesser-Renault Buggy.’

Geschreven door Tom Schots

Grand Prix van Portugal (RtAD) Spel. Win 2.500 Euro met maar 3 Euro!

Verwante nieuwsitems

F1Journaal Specials

GP van België